Vores events

Tryk på billedet for at se vores aktiviteter i 2025:


Bælgfrugter på italiensk – smag, sans og storytelling hos Zelected Foods
okt.
22.

Bælgfrugter på italiensk – smag, sans og storytelling hos Zelected Foods

Fødevareklubben inviterer indenfor til et smagfuldt virksomhedsbesøg, hvor de dykker ned i, hvordan passion, innovation og partnerskaber kan løfte bælgfrugter fra hverdagsgrå til gourmetglæde. Kom med bag kulissen hos Zelected Foods og hør, hvordan de sammen med kokke og producenter skaber autentiske fødevarer med rødder i Italien – og smag selv, hvad det hele handler om.

Se begivenhed →
Hvordan bliver danske ærter fremtidens klimavenlige proteinkilde?
okt.
8.

Hvordan bliver danske ærter fremtidens klimavenlige proteinkilde?

For at markere afslutningen på KlimÆPRO-projektet, inviterer vores partner, SEGES, til afslutningskonference, hvor de præsenterer de nyeste resultater og perspektiver på klimavenlig produktion af plantebaserede fødevarer – med særligt fokus på danske ærter. På dagen kan du bl.a. få indsigt i arbejdet med nye sorter, smagskvalitet og proteinpotentiale og opleve nye smagsindtryk, når eleverne fra Kold College tryller med ærter i bagværk. 

Se begivenhed →
AU inviterer til Bælgfrugtsdag
sep.
26.

AU inviterer til Bælgfrugtsdag

Skal du med, når Aarhus Universitet samler gode folk fra landbrug, fødevareverdenen og forskning til en dag med bælgfrugter i centrum? Aarhus Universitet inviterer dig til en inspirerende dag, hvor de dykker ned i de danske bælgfrugters verden – fra mark til måltid.

Se begivenhed →
Hvordan kan vi øge værdien af fordele ved bælgplanter i dansk landbrug og fødevaresystemer?
mar.
14.

Hvordan kan vi øge værdien af fordele ved bælgplanter i dansk landbrug og fødevaresystemer?

Bælgplanter er en vigtig del af en sund kost og et sundt miljø, men dyrkning og forbrug af bælgplanter er stadig meget lavt i Europa. Deltag i SEGES Innovations workshop der handler om at undersøge, hvad de vigtigste miljømæssige, økonomiske og/eller samfundsmæssige fordele er ved bælgplanter, og hvordan værdien af disse fordele kan øges i fødevaresystemer og samfundet.

Se begivenhed →
Hotel- og Restaurantskolens seminar om bælgfrugter
aug.
22.

Hotel- og Restaurantskolens seminar om bælgfrugter

”Hvordan får vil bælgfrugter på fremtidens tallerken?”

Bælgfrugtspartneren Hotel- og Restaurantskolen har taget teten og holder d. 22. august seminaret: Fremtiden Tallerken. Det skal handle om hvordan vi får flere bælgfrugter på tallerkenerne - med særligt fokus på de professionelle køkkener. Programmet er spækket med gode indslag fra bl.a. lektor i Ernæring og Sundhed Sara Eriksen, Programchef Michael Minter fra CONCITO og Bioetiker Micky Gjerris.

Se begivenhed →
Partnermøde hos Organic Plant Protein
aug.
14.

Partnermøde hos Organic Plant Protein

Vi inviterer til partnermøde hos Organic Plant Protein i Hedensted. Kom og netværk med de andre partnere i bælgfrugtspartnerskabet - madprofessionelle, fødevareproducenter, foodservice, offentlige institutioner, grossister, detail og videns aktører. Alle sammen på den samme mission - at få danskerne til at spise 100 g bælgfrugter om dagen. Dagen bliver spækket med viden og inspiration til dig, så du kan nå dine mål med bælgfrugter!

Se begivenhed →
Mød Bælgfrugtspartnerskabet på Folkemødet
jun.
13.
til 15. jun.

Mød Bælgfrugtspartnerskabet på Folkemødet

  • Danchells anlæg A33 Fremtidens plantebaserede fødevarer (kort)
  • Google kalender ICS

Besøg plantescenen på Folkemødet og deltag i spændende debatter.

Bælgfrugtspartnerskabet inviterer til debat i fællesskab med Plantebranchen og Dansk Vegetarisk forening. Plantescenen bliver spækket med spændende debatter. Kom fx forbi til Bælgfrugtsbingo eller til debatterne…

Se begivenhed →